Image and video hosting by TinyPic

Ne bih sad pričao o tome. Znaš kako je lako sve zamisliti, izmaštati. Da. I sve bude tako lepo. I ti budeš lepa, kao nikad. Malo je razloga u tome, videti, čuti, osetiti...

Kao džinovska veš mašina, koja se vrti sve dok ne ispere i posednji trag blata sa mene. Centrifuga. Ili loto bubanj. Možda si upravo ti srećani dobitnik. Poštovana publiko, dragi gledoaci, slušaoci, posetioci... 1.000.000!!! Pa kupio bih... pa ne znam. Milion puta sam razmišljao o tome. Ali nikad nisam rekao, to i to bi uradio i tačka. Svaki put iznova dodaš nešto. Nov prljav veš, ili turbo pogon za mašinu.

Mali ljudi. Pa prepirke. Kritike, o da, da znaš samo! Prvo se zamisle, i požele nešto. Onda se daju u planiranje, i tu već počne svađa. A tek kad se počne deliti plen, nagrada, to je već džumbus.

I opet iznova. Dugmići! Čemu li ovaj služi. Klik! Sistem down, sisetm down... Aha! Znači to je za to. A šta je sa onim što ih ne mogu dohvatiti, oni što su mi van domašaja prstiju. Merdevine! Da! To je to, merdevine! Odkud ti merdevine ovde? Vidiš, tako već počinje svađa.

Brzo se umirimo. Ćutimo i sedimo. Neko zapali vatru pa se grejemo. Čudna skupina. Raznorazni likovi, da ne poveruješ. Pogledaš, misliš stranac, a ono tvoje oči ima. Znaš, ne oči nego pogled, ali tako se kaže. Ili se ne kaže. Pogledaš malo bolje, ma jeste, ma nije... Ma jeste! A, u! I onda te već prođu žmarci celim telom. Dlake ti se nakostreše kao da si... Baba mi je pričala da je kao dete išla ovcama, i nekoliko puta je osetila takvu jezu da se skoro skamenila. Svaki put je bila sigurna da je u blizini bio vuk. Pravi divlji vuk. Jednom mu je i oči videla kako svetle u mraku. E da oči! Hteo sam ti pre reći da ne gledaš uvek sve i svašta. Neke slike ne možeš izbrisati kasnije koliko god se trudio, a podilazi te jeza od njih, kao baku od vuka. Čak iako se sve one vrte brzinom centrifuge u loto bubnju uvek nekako izađu da se pokažu kao dobina kombinacija. Jako čudno!

Prostrani hodnici, uglavnom hladni. Zašto? Pa zato što su se ova nekolicina skupili oko vatre i raspredaju. Sećaš se?! I nema nikog u hodnicima. Samo promaja i mrak. A trebalo bi da struje, kao varnice. Užurbani! Gde smo stavili datum kad je rođena. Ima li iko pojma? Aloooooo, ljudi??? Upropastićemo sve ako zaboravimo da čestitamo rođendan. Pa izvuci neki iz bubnja. Da vidimo dragi gledaoci koja je dobitna kombinacija za dans. 21-07-19-78. Jeli to? Provera molim, provera??? Brzo, dajte brzo proveru! Igraćemo se asocijacija. Prošli put je bilo sunčano. Znači leto, proleće. Zelenilo, i kupali smo se predhodni dan. Znači sigurno leto. Jel imamo još neki datum na raspolaganju? Imamo i 02-08-19-77. Možda je taj?...

No, nema nikog. Samo promaja. Juče je bilo gužve. Rekla je da sam Anđeo. Šta bi Anđeo radio na ovakom mestu. Poludeo bi? Možda i ne bi. Navikne se. Kad se sve vrti, navikneš se. Tačno znaš, sad će predpranje, iskuvavanje, pranje, ceđenje. Aloooo, dajte molim vas, moooliiiim... Rođendan! Što si zapeo kao strvina, daj mi da pogledam taj datum. To je taj! Evo ti i asocijacije pored njega, mnogo zgodne noge i slonovsko dupe. Aaaaaaaa!!!!! Koji je kreten stavio slonovsko dupe kao asocijaciju za njen rođendan? Verovatno si ti. Nisam! Jesi prizanaj, samo si ti dovoljno pokvaren da tako nešto učiniš. Pa šta?! Ona ionako nikad neće saznati. Niko joj neće reći. Ja ću! Šta ćeš ti? Reći ću joj, da ima slonovsko dupe. Jesi li ti normalan?! Sad ćemo te likvidirati! Ja sam za linč. A tebe ćemo da linčujemo. Zašto mene? Jer si naopak i zao. Bum! Eto, ubio sam ga. Zašto? Zato. Odvuću ga napolje da se ne raspada ovde. Tras! Što si zatvorio vrata? Možda neko naiđe? Ostavio sam cedulju da je otvoreno, iako su vrata zatvorena. Znaš, promaja.

Ljudi, šta ćemo za rođendan? Opet ovaj. Zar te nismo ubili? Ne serite. Znaš da je nemoguće ubiti me. Ja sam besmrtan. Stvarno? Da, kao da vi to ne znate, pa i vi ste. I sad ćeš nam stalno dosađivati. Neću. Dajte mi moju svrhu i sve će biti OK. Da li? Kako svima da dam svrhu, mnogo nas je ovde. Neko mora da umre, inače ćemo se svi ugušiti. Neka on crkne. Što baš je? Što da ne?! Neću ja, ajde ti. Ček, ček... Izvlačićemo iz bubnja. Da vidimo. Slonovsko dupe treba da umre. Ma jeli? Ja jesam stavio sliku slonovskog dupeta ali sam stavio i jako zgodne noge. To bi joj se svidelo garant. Samo prećuti dupe. Pa lepo je. Jeste, ali što slonovsko, uopšte i ne liči na slnovsko? Više je kao dve bundeve? Nije. Jeste! Nije. Jeste! Nije i tačka! Možda je zbog trenerke. Ne verujem.

Bacite ga kroz prozor. Ne možemo. Što? Pa kreten koji je gradio ovu kuću napravio je prozore u podrumu. Genije, suvi genije. Pa kad je budala i nije hteo da sluša. A vrata je stavio na krov. Zato smo i otišli u ovu pećinu. Vatrica. Pa kako ćemo da ga se rešimo. Pusti babinog vuka na njega.

Ja bih da plešem. S kim? Niko ovde ne zna da pleše. A meni se baš pleše, na zamrznutom jezeru po mesečini. Pa sve onako belo i svetlo. Pa to nije ples već klizanje. A ona ima sve svileno, pa leti oko nje kao... Kao šta? I plešemo, i plešemo. I sve tako. Dokle bre tako? Šta je sa tobom? Je si li bolestan? Šta kad bi propali u vodu. A? I ona umre od hladnoće? A? Ne bih se ja igrao sa tim. Kukavice! Neka sam ja kukavica, bolje i bezbedna kukavica, nego mrtav heroj.

Ćuti! Zar vi nikad ne prestajete da pričate? Makar za trenutak? Šta je bre sa vama? Otud ti? Tek sad si se probudio, a? A mi smo ovde odvajkada. Mada niko ne zna ko je došao prvi i šta se desilo sa njim. Možda smo ga ubili. Ili je otišao?! Je li otišao? Možda, ne znam.

Primirje. Važi?! Dovešću ja vas u red. Pogle, bič. Od kud ti? Gde si ga našao? Baš je dobar. Švic! Eeeeej! Švic, švic. Mir, red bre, ima da se uspostavi red. Neću ni muvu da čujem. Kakav je ovo vašar ovde bre. Zar se tako priprema rođendan. Planduje se, a? Nije tačno, odvešćemo je na jezero i plesaćemo celu noć. Zar to nije sjajna ideja. Čisto sumnjam da je još neko uradio nešto slično. Aha! Švic! Jesi li ti normalan bre, ovog na giljotinu, odmah. Zaleđeno jezero u julu?! Kakva budala?!?! Odubite mu glavu, nije toliko besmrtan. Zviz, sec! Gotovo. Što si ga ubio, on je imao makar neku ideju. Šta ti imaš? Praznu glavu, a?

Red, bre, bagro, red!!! Sad ćete videti kako se zavodi red u ovu ludost. Nema više igri na sreću. Sad malo glavom. Da se poturi dupe, kičma malo da zaboli. Svi bi da budu filozofi i da za to još budu plaćeni. Vidi ti lezilebovića. Rudnik je za vas. Ne bi vam palo na pamet da se raspravljate. 10 sati pikamerom i sve bi bilo OK.

Bože ludaka! Samo kad ode. Kud je otišao? Ma ko će ga znati. Samo nek ide.

Image and video hosting by TinyPic