Menjam budućnost. Osećam kako utičem na leptire (Efekat leptira). Stvorenja iz haosa.

Mislio sam nešto da ipak skuvam kafu. Ne pijem je, ali volim da je kuvam. Lepo miriše. Kao tvoja kosa. Nekad. Pa kao vreo napitak prostrujim tvojim stomakom. Igram se sa kosom kao sa leptirovima.

 

mali leptir

što šarena krila ima

leteo je kao da nikad više neće

bez saznanja

zadovoljan sa svoja 24 časa

života

 

san za jedan dan

 

Ne bi to bio problem da ti toliko ne patiš za tugom. Radije ćeš da zadržiš svoje misli, koje ćeš ionako rasterati metlom i tući bičem kroz koju godinu, nego da... Znaš, pustiš sve da teče.

Treba sve odbaciti zarad ljubavi. Znaš ti to, kad gledaš glupiranja na platnu. Za koja si sigurna da će godinama nestati. Ljubav neće, i to znaš. Ona je naš komad večnosti u ovom vremenu.

 

sunce sija

bez obzira da li se ti smeješ

ili plačeš

sunce te greje

bez obzira da li se ti hladiš

ili...

 

Sakriješ se u svoja četri zida, i pustiš slike da igraju po njima. Opčinjena svojim fatamorganama. Tu gde ti jedina voliš samu sebe u milion likova i obličja. Iako znaš da ništa od toga nikad i nigde...

Voleti znači truditi se. Voleti ono oko čega se trudiš i truditi se oko onog što voliš. Pitaj majku ona to zna. Koliko truda i ljubavi ona ima za tebe. Ako te neko ne voli onako kako bi to ti htela, to ipak ne znači da te ne voli celim svojim bićem. Kao leptir, taj jedan svoj dan.

 

a pitam se

uveče kad kasno je

i znam da su leptiri već pri kraju svog života

da li su oni tada umorni

osećaju li

da stari su

i brzo će kraj.