Svojim mislima biramo svakodnevno između milion sitnica koje pogrdno zovemo život. Da li ćemo skrenuti levo ili desno, da li ćemo zaobići znak ili mu se suprostaviti. Svaki od ovih izbora podjednako bivaju na kraju zaboravljeni, kao pročitana knjiga. Neki nas nauče, drugi nas osujete.

Najstvarniji izbor koji se desi čoveku je izbor njegovog srca. I taj izbor niko ne zaboravlja, nikad. Nema verodostojnih reči kojima bi se opisalo kako to stvarno izgleda, ali sam siguran da svi znate o čemu govorim. To je onaj izbor zbog kojeg ćete činiti gluposti za koje nemate ni najobični izgovor a kamo li objašnjenje. Jer kad srce izabere oprostite se sa pameću. Sve ono što ste znali ili mislili da znate, nestaće kao pepeo u vetru. Ostaće vam samo taj izbor koga ćete se sećati i pedeset godina kasnije. Jer glava može da odustane i sve zaboravi, srce neće odustati ni na samrtnoj postelji.
I koliko ste više zagledani u izbor svog srca toliko više vidite da nema nikakvog razloga, niti će vam srce dati objašnjenje, zašto. Sve što ćete videti je samo nemo srce sa svojim izborom i neće vam oprostiti, niti ćete vi moći sebi oprostiti zašto ga niste pratili.

Jedina istinska avantura je put od jednog srca do drugog.