E mislim stvarno...

 

Ovo je ujedno i poslednji poziv družini Blogograda da pošalje svoje radove na, još jednom, blogograd.knjiga@yahoo.com.

Radove ćemo privesti kraju u toku sledećih 10-15-ak dana i zatim predajemo konačnu verziju na štampu. Imamo dosta posla da uradimo pa tako bih voleo da se neko od vas prihvati se nekih poslova.

 

Pod jedan, sanjarenja56 je preuzela na sebe da nam uradi promociju i recenziju. A to znači, prostor, program itd...

Pod dva, šuky je preuzeo da sakupi fajlove i uradi prelom i dizajn. Od koga je dosta je...

Pod tri, potrebna je osoba od poverenja da sakupi sredstva. Stepski, tebe gledam ne zveraj uokolo. Oni koji uplate sredstva od 4000 dinara dobiće odprilike više od 30 knjiga sa kojima mogu da rade šta im je volja. Nemam nameru da bilo koga jurim za pare, niti da sačekujem, osim ako stepski ne reši stvari drugačije.

Pod četiri, trebalo bi da se napravi post o tome kako ćemo dati ime knjizi. Mandrak, markoantonije, vas gledam, nemoj mi se mešatarite tu nego mrdaj kriške. Predlozi, sugestije, imena...

Pod pet, nemojte da vam dolazim na vrata da vam tražim tekstove, niko se neće moliti da učestvuje, i većina blogera sa blog.rs je dobrodošla. Zato izaberite par tekstova na 10 A5 (5 A4) strana i pošaljite.

Pod šest, nemojte više, molim vas da pričate kako niste adekvatni, i kako nemate harizmu Dostojevskog pa da objavite svoje radove u pismenoj formi. Već ste ih objavili na blogu, tako da knjiga nije ništa drugačije, nije toliki bauk kako vam se čini. Uostalom, ova knjiga i ne pretenduje da bude bestseler godine, već samo jedna lepa uspomena za jedno divno vreme koje smo zajedno proveli deleći dobro i zlo bloga.rs. Jedna divna uspomena na divna prijateljstva i ljude koje smo ovako virtualno, a boga mi i realno, upoznali zahvaljujući našim pisanijama. Za podsticaj vam može biti svojevrstan kuriozitet, jer mislim da će ova knjiga biti prva svoje vrste, a to nije mala stvar. Zato vas lepo molim... šaljite radove dok nisam došao sa toljagom. Da vas ne prozivam, sami se znate koliko se femkate i izmišljate izgovore. (Osim ako nemate te 4000 što je razumljivo u današnje vreme, onda se izvinjavam.)

Pod sedam, JAKO VAŽNO je što se mene tiče, svi morate poslati radove ponovo. Evo i razloga, PAZI OVAMO, MOLIM! Sve svoje radove ubacite u jedan word dokument, kao što je to nesanica (moram je pohvaliti) uradila. Fajl nazovite svojim nikom i pošaljite. U fajlu svoje priče-pesme poređajte onako kako želite da budu i u knjizi. Na kraju radova dajte svoju blog adresu i možete, nije obavezno, krataku biografiju (tipa od kad ste na blogu, koliko dugo objavljujete, šta volite da jedete, koji broj cipela nosite, kako terate kosu... znate već kako to ide) Ako želite potpišite se punim imenom i prezimenom, ako ne bićete potpisani nikom, i pošaljite sliku (ili avatar) također imenovanu svojim nikom. Takav fajl ću lako da prelomim a neće moći da dođe do zabune čija je koja pesma/priča/slika/avatar. HVALA VAM VELIKO UNAPRED! Mnogo ćete tako da mi olakšate posao koji me čeka, a koji nije mali verujte.

Pod osam, trebaće nam osoba koja će se u svoje vreme prošvrćkati da uradi CIP, pa molim dobrovoljce. (Dva odlaska u Narodnu Biblioteku)

Pod devet, konačna verzija knjige će biti poslana svima na e-mail, ili ako se slažete postaviću je na svoj blog pa ćete konačnu verziju svi moći da vidite pre štampe i da je odobrite naravno. Dodajte u komentar kako vam odgovara.

Pod deset, pošto je većina štampara poprilično zauzeta u ovo doba godine, biće potrebno najmanje 20 dana da se knjiga uradi. Tako da mislim da će konačan proizvod biti kod nas sredinom decembra, kad će sanjarenja56 i da zakaže promociju.

 

Toliko od mene za sada.

MOLIM! Ako imate bilo kakvih pitanja, sugestija, predloga, ili želite da se prihvatite nekog dela posla, ili šta bilo, pitajte dok voz nije otišao...

HVALA VAM!

Ljubazno vaš, srdačni Šuky sa šlagom na vrhu i jagodom u sredini...

 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Promocija je zakazana za 12. Decembar 2011. Književni klub "Scena Crnjanski".

Znači nema lenčarenja, na posao...