ETO!!!

Pleniminarna verzija knjige poslata je autorima na meil, pa molim da pogledate.
Saučesnici u ovom projektu su poređani onako kako su u knjizi zajedno sa naslovima svojih poglavlja. Redosled je odredila ažurnost, to jest, ko je kako slao tako je i ulazio u knjigu.

Dakle:

1. Putevima sećanja by sanjarenja56
2. Bilo kojeg dana by mandrak72
3. Nemir u meni by nesanica
4. Kap po kap by stepskivuk
5. Sve moje - tvoje je by tanjanakic
6. Sutra je novi dan by behappy
7. Nemiri by nastasja
8. Paukova mreža by marcotespi
9. Na kraju duge by casper
10. I bi reč by domacica
11. Ulica moje duše by cicilly
12. Ravnoteža i druge bajke by gordanuska
13. Po nisajskim poljima by persefona
14. Ulica ljubavi by ancisal
15. Biljanak by biljanak
16. Ludi vrabac by unajedina
17. Uspomena by grlica
18. Šuky pisanije by suky

Korica će izgledati ovako:

Ovako će da izgleda prva strana. Pa svima treba neki generalni naslov svog dela poglavlja.

Između ide tekst.

I poslednja strana gde ćete nešto reći o sebi izgledaće ovako.

Znači, slika ili avatar su obavezni, ukratko o vama i vaša blog adresa.

E mislim stvarno...

 

Ovo je ujedno i poslednji poziv družini Blogograda da pošalje svoje radove na, još jednom, blogograd.knjiga@yahoo.com.

Radove ćemo privesti kraju u toku sledećih 10-15-ak dana i zatim predajemo konačnu verziju na štampu. Imamo dosta posla da uradimo pa tako bih voleo da se neko od vas prihvati se nekih poslova.

 

Pod jedan, sanjarenja56 je preuzela na sebe da nam uradi promociju i recenziju. A to znači, prostor, program itd...

Pod dva, šuky je preuzeo da sakupi fajlove i uradi prelom i dizajn. Od koga je dosta je...

Pod tri, potrebna je osoba od poverenja da sakupi sredstva. Stepski, tebe gledam ne zveraj uokolo. Oni koji uplate sredstva od 4000 dinara dobiće odprilike više od 30 knjiga sa kojima mogu da rade šta im je volja. Nemam nameru da bilo koga jurim za pare, niti da sačekujem, osim ako stepski ne reši stvari drugačije.

Pod četiri, trebalo bi da se napravi post o tome kako ćemo dati ime knjizi. Mandrak, markoantonije, vas gledam, nemoj mi se mešatarite tu nego mrdaj kriške. Predlozi, sugestije, imena...

Pod pet, nemojte da vam dolazim na vrata da vam tražim tekstove, niko se neće moliti da učestvuje, i većina blogera sa blog.rs je dobrodošla. Zato izaberite par tekstova na 10 A5 (5 A4) strana i pošaljite.

Pod šest, nemojte više, molim vas da pričate kako niste adekvatni, i kako nemate harizmu Dostojevskog pa da objavite svoje radove u pismenoj formi. Već ste ih objavili na blogu, tako da knjiga nije ništa drugačije, nije toliki bauk kako vam se čini. Uostalom, ova knjiga i ne pretenduje da bude bestseler godine, već samo jedna lepa uspomena za jedno divno vreme koje smo zajedno proveli deleći dobro i zlo bloga.rs. Jedna divna uspomena na divna prijateljstva i ljude koje smo ovako virtualno, a boga mi i realno, upoznali zahvaljujući našim pisanijama. Za podsticaj vam može biti svojevrstan kuriozitet, jer mislim da će ova knjiga biti prva svoje vrste, a to nije mala stvar. Zato vas lepo molim... šaljite radove dok nisam došao sa toljagom. Da vas ne prozivam, sami se znate koliko se femkate i izmišljate izgovore. (Osim ako nemate te 4000 što je razumljivo u današnje vreme, onda se izvinjavam.)

Pod sedam, JAKO VAŽNO je što se mene tiče, svi morate poslati radove ponovo. Evo i razloga, PAZI OVAMO, MOLIM! Sve svoje radove ubacite u jedan word dokument, kao što je to nesanica (moram je pohvaliti) uradila. Fajl nazovite svojim nikom i pošaljite. U fajlu svoje priče-pesme poređajte onako kako želite da budu i u knjizi. Na kraju radova dajte svoju blog adresu i možete, nije obavezno, krataku biografiju (tipa od kad ste na blogu, koliko dugo objavljujete, šta volite da jedete, koji broj cipela nosite, kako terate kosu... znate već kako to ide) Ako želite potpišite se punim imenom i prezimenom, ako ne bićete potpisani nikom, i pošaljite sliku (ili avatar) također imenovanu svojim nikom. Takav fajl ću lako da prelomim a neće moći da dođe do zabune čija je koja pesma/priča/slika/avatar. HVALA VAM VELIKO UNAPRED! Mnogo ćete tako da mi olakšate posao koji me čeka, a koji nije mali verujte.

Pod osam, trebaće nam osoba koja će se u svoje vreme prošvrćkati da uradi CIP, pa molim dobrovoljce. (Dva odlaska u Narodnu Biblioteku)

Pod devet, konačna verzija knjige će biti poslana svima na e-mail, ili ako se slažete postaviću je na svoj blog pa ćete konačnu verziju svi moći da vidite pre štampe i da je odobrite naravno. Dodajte u komentar kako vam odgovara.

Pod deset, pošto je većina štampara poprilično zauzeta u ovo doba godine, biće potrebno najmanje 20 dana da se knjiga uradi. Tako da mislim da će konačan proizvod biti kod nas sredinom decembra, kad će sanjarenja56 i da zakaže promociju.

 

Toliko od mene za sada.

MOLIM! Ako imate bilo kakvih pitanja, sugestija, predloga, ili želite da se prihvatite nekog dela posla, ili šta bilo, pitajte dok voz nije otišao...

HVALA VAM!

Ljubazno vaš, srdačni Šuky sa šlagom na vrhu i jagodom u sredini...

 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Promocija je zakazana za 12. Decembar 2011. Književni klub "Scena Crnjanski".

Znači nema lenčarenja, na posao...

Svojim mislima biramo svakodnevno između milion sitnica koje pogrdno zovemo život. Da li ćemo skrenuti levo ili desno, da li ćemo zaobići znak ili mu se suprostaviti. Svaki od ovih izbora podjednako bivaju na kraju zaboravljeni, kao pročitana knjiga. Neki nas nauče, drugi nas osujete.

Najstvarniji izbor koji se desi čoveku je izbor njegovog srca. I taj izbor niko ne zaboravlja, nikad. Nema verodostojnih reči kojima bi se opisalo kako to stvarno izgleda, ali sam siguran da svi znate o čemu govorim. To je onaj izbor zbog kojeg ćete činiti gluposti za koje nemate ni najobični izgovor a kamo li objašnjenje. Jer kad srce izabere oprostite se sa pameću. Sve ono što ste znali ili mislili da znate, nestaće kao pepeo u vetru. Ostaće vam samo taj izbor koga ćete se sećati i pedeset godina kasnije. Jer glava može da odustane i sve zaboravi, srce neće odustati ni na samrtnoj postelji.
I koliko ste više zagledani u izbor svog srca toliko više vidite da nema nikakvog razloga, niti će vam srce dati objašnjenje, zašto. Sve što ćete videti je samo nemo srce sa svojim izborom i neće vam oprostiti, niti ćete vi moći sebi oprostiti zašto ga niste pratili.

Jedina istinska avantura je put od jednog srca do drugog.


Reč je o...
Nekoj vrsti progonitelja. Uhoda. Koji prate svaki tvoj korak. Nešto nalik na senku, uvek tu, ali im nikad ne vidiš lica. Prosto ih osećaš kako lebde, tu negde, iza leđa, u kraju oka.
Nešto nalik na senke koje se naslanjaju na prozor. Sitni koraci na tavanu. Mučnina u stomaku.
Neki zaboravljeni i napušteni duhovi lutaju prostorom ispunjavajući ga svojom zlobom. Mržnjom prema životu. Škrgućući zubima na sve ono što su sami odbacili sopstvenom gordošću. Rugajući se svakoj lepoti i dobroti. Zajedljivo u svemu videći sebe.
Zarobljeni u svojoj praznini, prazninu će jedino i ponuditi. Ljušture. Beskrajno ništavilo.

Kao kakav čičak neke misli me žuljaju u glavi. Odora moja kao da je od iluzija sačinjena, neki šuntav krojač mi je skrojo, ništa nije na svom mestu.


E pa to je to...

Ko se prijavio - prijavio se, ko je poslao radove - poslao je...

Onima koji su učestvovali želim mnogo uspeha, oni koji nisu, sažaljavam slučaj.

 

ovako sačuvati fajl

Podigni me
kao što starac podiže staru igračku
nežno je očisti i vrati u vitrinu
da stojim
slomljen
kao olovni vojnik
Podigni me
kao što majka podiže svoje dete
koje je palo u blato
i obriši mi lice rukom svojom
da gledam te
netremice
i kad žmurim
da znam prepoznati ti lice
Podigni me
kad zapnem za kakav trn
ili me otrovna strela pogodi
Podigni me
kad mi se moja konačnost čini beskonačna
i svaka moja rana kad prokrvari i zaboli

Podigni me da gorim kao sveća
pred očima tvojim
luča moja nikad da se ne isprazni


Članak je zamišljen da humorom ishvalite ljude kojima se potajno divite ovde na blogu.

Sve što ste želeli da kažete a nije imao ko da Vas pita.

O kad bi reči mogle bilo šta da ti kažu
Bilo gde da me povedu
Kad ne bi bile odveć istrošene i prljave
Kao zagonetke ili kao lavirint
Svaki put je isti
Svaki zid okrvavljen
Za zabavu zveri
I ako slučajno kreneš ka blagu
Zidovi su sve uži
Glave sve krvavije
Samo lice od kojeg nestaje svaka bol
Tera te da izdržiš
Jer evo ruke
Ne plaši se
To su samo takvi ružni dani naišli
Pa izgledamo ružno
Samo jedan osmeh i pobeda je tvoja
Zalud je tražiti milost od gordih

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 25  Sledeći»